Bir oto yıkama dükkanın başarılı olması için iyi bir lokasyonda konumlanmış olması gerekir. Bu nedenle oto yıkamacıların en büyük maliyet kalemini kira bedeli oluşturur. Diğer önemli bir gider kalemi ise dükkanda kullanılacak ekipmanın satın alınmasıyla oluşur. Bu giderlerin tamamı açılacak dükkanın lokasyonuna ve büyüklüğüne bağlı olduğu için net bir maliyetten söz edilemez.
Su faturası, oto yıkamacıların araç yıkama kapasitesine ve yıkadıkları araçların sayısına bağlı olduğu için değişkendir. Aynı şekilde elektrik faturasının da oto yıkamacılar için önemli ve değişken bir masraf olduğu unutulmamalıdır. Karlı bir işletme açmak isteyen kişilerin bu iki gideri de dikkate alarak iyi bir fizibilite çalışması yapması gerekir.
Oto yıkama dükkanı açmak geleneksel girişimcilik kapsamında değerlendirilir ve KOSGEB tarafından 65 bin Türk lirasına kadar desteklenir. Fakat bu destek; kuruluş desteği, performans desteği ve sertifika desteği unsurlarından oluşur ve nakit olarak doğrudan girişimciye ödenmez.
Her oto yıkama dükkanı farklı kapasiteye sahiptir. Bazı dükkanlar fiziksel imkanları gereği araçları tek tek kabul ederken bazı dükkanlar aynı anda onlarca aracı yıkayabilecek fiziksel imkanlara ve çalışan sayısına sahiptir. Yalnızca tek araç kapasitesi olan ufak işletmeler günde 20 araca kadar hizmet verebilir.
We use cookies to offer you our service.
By using this site, you agree to our: çerez politikasını incele